Wat wij doen…

Doel:

De doelstelling van de stichting is het aanbieden van breed onderwijs voor alle kinderen. Dit doen wij door middel van kunstenaars/talenten aan te bieden aan scholen. We maken samen met de kunstenaars programma’s die gericht zijn op hun persoonlijke superkrachten en authentieke waarden.

Samen met de kunstenaars maken we impact-programma’s die gericht zijn op de ontwikkeling van de vaardigheden van de deelnemers. We gaan op zoek naar hun superkrachten en authentieke waarden. Door deze inzichtelijk te maken en daar een programma over te maken voegen we passie en authenticiteit toe aan de onderwerpen die zij uitdragen in de klas. We geloven dat door passie en specialisme de kwaliteit van de aangeboden programma’s omhoog gaat en dat de deelnemers een hoger leerrendement hebben.

Naast het samenstellen van de unieke programma’s dragen wij ook zorg dat de kunstenaars opgeleid worden.

Door onze jarenlange ervaring hebben we inmiddels een internationaal netwerk opgebouwd. Zo werken we onder andere samen met de Scottisch Qualification Authority waar een aantal van onze kunstenaars een certificering hebben ontvangen voor hun vaardigheden.  1. We zijn er voor scholen.
    Door middel van programma’s en/of de inzet van docenten ondersteunen wij scholen in het optuigen van hun eigen kunstaanbod.
  2. We zijn er voor creatievelingen. Door middel van het opleiden van makers om hun passie op een bekwame manier te kunnen delen. Wij ondersteunen ze ook in talentontwikkelingstrajecten.
  3. We zijn er voor iedereen.
    Door middel van een toekomstige toegankelijke spot voor iedereen hopen we alle zintuigen te prikkelen over de onderwerpen met betrekking tot breder onderwijs. Wat ons betreft wordt dat een hedendaags museum waar we onze eigen geschiedenis schrijven.

Wat doen wij?

Het aanbieden van breed onderwijs is zoals eerder aangegeven onze belangrijkste doelstelling. Dit is een resultaat die wij weten te realiseren in samenwerking met gemeenten en stichtingen. Doordat we mensen aanbieden die zorg dragen voor het kunstaanbod op school dragen we preventief een steentje bij in het verminderen van lesuitval.

Door bewustwording en impact te creëren op scholen inspireren wij schoolleiders om buiten het reguliere curriculum te denken.

We bevorderen de deskundigheid van onze kunstenaars en talenten door de ‘Each One, Teach One’ methodiek, geïnspireerd door de hiphop-cultuur, waar men kennisoverdragend werkt. Wij leiden zowel bevoegde als onbevoegde docenten op tot Zieke Docent.

We maken ook lesmethoden welke overgenomen kunnen worden door scholen. Deze lesmethoden zijn gericht op breder onderwijs voor iedereen. Daarnaast zijn de programma’s hedendaags en combineren we dit met een spelelement. De methodes zijn interactief en impactvol.

We hebben programma’s als;

# Burgerschap
# Ziek Gezond
# Ondernemen
# Sneakerfreakers
# Een Inclusieve School
# Geluksgevoel
# Cultureel Erfgoed, hoe zit dit nou echt?
# Hoe om te gaan met geld?

We hebben ontzettend toffe projecten gedaan en zijn op weg naar meer!