Museum 2.0

Beweeg over de tekening en klik op één van de elementen voor meer informatie!

Museum 2.0
2pac Onderwijs Muziek, gezelligheid en sport Nederlandse hiphop Schrijverslab EachOneTeachOne Vet Gezellig Community top 100 De Voorleesbus I AM REDO

2pac

De onderwijsvisie van Tupac Shakur die dateert vanuit de vorige eeuw was toen al vooruitstrevend. De filosofie die over het onderwijs ging over onderwerpen als:

- Racisme
- Drugs
- Seksualiteit
- Gelijke kansen

In zijn diepe teksten vertelde hij zijn visie over deze verschillende onderwerpen en probeerde hij de jeugd te informeren over de kansen en bedreigingen die betrekking hebben tot deze onderwerpen.

" Even when the road is hard, never give up " - Tupac Shakur

Onderwijs

Het onderwijs van nu is anders dan het onderwijs van toen. En dat is maar goed ook, want hoe de kinderen tegenwoordig opgroeien is compleet anders dan 100 jaar geleden. De wereld is digitaler geworden en de maatschappij is diverser. Dit vergt aanpassingsvermogen en innovatie om kwalitatief onderwijs te blijven geven die aansluit bij de wereld van nu.

We nemen jullie graag mee in de transformatie die het onderwijs heeft doorgemaakt de afgelopen decennia.

Als u iets door en door wilt leren kennen, onderwijs het dan aan anderen. - Tyron Edwards -

Muziek, gezelligheid en sport

Zonder muziek geen gezelligheid. Het is een sport om gezellig te zijn.
Uitmuntend leren kan naar ons idee pas als de sfeer goed is. Vanuit de oorsprong leren we immers spelenderwijs. Baby's en kinderen leren vaardigheden door middel van speelgoed, spelletjes en gekke stemmetjes van volwassenen.

Muziek en sporten zijn een middel om het spelenderwijs leren te stimuleren en te triggeren.

Spelen is de hoogste vorm van onderzoek - Albert Einstein -

Nederlandse hiphop

HipHop staat voor Rap, Grafitti & Breakdance. HipHop kent een mooie en lange geschiedenis welke voorkomt vanuit een diepe pijn die ontstaan is uit de tijd van de slavernij. De ongelijkheid en onrechtvaardigheid zorgden voor de creatieve expressie door middel van HipHop.

Nederlandse HipHop kent een inmiddels ook een mooie transformatie van Opgezwolle tot de hedendaagse Ronnie Flex.

Als de hemel valt zullen we hem samen moeten dragen - Typhoon -

Schrijverslab

Laaggeletterdheid is een steeds groter wordend probleem.

In ons schrijverslab gaan we aan de slag door op een vernieuwende manier aan de slag gaan met experimenteren. Welke woorden ken je wel en welke woorden nog niet? Kan je zelf ook mooie woorden en betekenissen verzinnen? In een rap, verhaal of gedicht mag alles.

Leer, speel en innoveer op je eigen tempo & niveau.

EachOneTeachOne

Iedereen kan een ander iets leren. Als je met een open blik elkaar benaderd en elkaar met respect behandeld kan je altijd iets van een ander leren.

Georgios Lazakis staat hier aan het begin van het delen van kennis met zijn leerlingen en deelt ook de kennis met hen hoe zij deze informatie weer kunnen delen met anderen.

 

Vet Gezellig

Het vereeuwigen van boeken, gedichtenbundels en levensverhalen.

Ieder individu heeft een verhaal waar een ander individu geïnspireerd door kan raken. "Vet Gezellig" is het levensverhaal van Alwin Ritstier waar hij inzoomt op zijn persoonlijke angsten en neemt hij de lezer mee in hoe hij hiermee om is gegaan.

In de "Vet Gezellig hoek" kan iedereen zijn verhalen delen en andermans verhalen lezen. Ook is er een mogelijkheid om podcasts te beluisteren in de Mindfulness  stoelen, ter ontspanning.

Gek van mezelf - Alwin Ritstier -

Community top 100

Alle mensen die op deze lijst staan en hebben gestaan zijn nationale helden. Zie het als de hedendaagse koninklijke onderscheidingen, maar zonder monarchie. De founders van deze lijst zijn Khalid & Raja, pioneers als je het ons vraagt.

Hier staan we stil bij de persoonlijke verhalen van deze helden en de bijdrage die zij hebben geleverd aan een nog mooiere wereld.

Anyway, doe je research en google die dingen!

De Voorleesbus

Goed leren lezen en schrijven, het klinkt zo simpel. Echter is dit niet voor iedereen mogelijk. Mede doordat ouders druk zijn met werk en of niet de juiste middelen hebben om het aan de kinderen te leren. Het thuis niet de juiste begeleiding krijgen draagt bij in ongelijkheid. Een kind zonder hulp staat immers niet op hetzelfde level als een kind met hulp.

Met de voorleesbus gaan we met een bus langs huizen om te lezen met de kinderen. Laagdrempelig verlengen we ons Museum 2.0 tot aan de voordeur van de kinderen.

Happy moments!

I AM REDO

De invloedcirkel van Covey was ooit zo inspirerend. Grijp aan waar je invloed op hebt en accepteer waar je geen invloed op hebt. Ben je te laat op je afspraak doordat de brug open stond of ben je gewoon te laat vertrokken? Dit soort voorbeelden zijn heel sprekend voor mensen met wat meer levenservaring, maar het verhaal van Redouan Ait Chitt is inspirerend en pakkend voor iedereen. Met 6-0 achterstand toch de wereldtop in de danswereld bereiken, door gewoon keihard te werken, dat is toch een zieke inspiratie?

Hier worden alle selfmade successen gedeeld van de Zieke Docenten Community.

No excuses, no limits. - Redo -